Mersul la medicul stomatolog: 10 lucruri pe care ar trebui să le știi
Știm – vizitele la medicul stomatolog nu sunt plăcute. Dar o informare adecvată poate face experiența mult mai plăcută și mai productivă atât pentru tine, cât și pentru medicul tău.
Care este secretul?
Mulți pacienți simt frică și anxietate când vine vorba de vizita la medicul stomatolog. Totuși, aceste vizite sunt importante pentru întreținerea sănătății orale, așa că este extrem de important să respectăm aceste programări, în special când avem parte de dureri sau disconfort. Pentru a evita urgențele stomatologice, asigură-te că îți vizitezi medicul stomatolog de două ori pe an.
Iată care sunt lucrurile pe care probabil ți-ai dorit întotdeauna să le știi, dar nu ai avut ocazia să le întrebi:
1. Radiografia nu îți dăunează
Mulți pacienți se tem că radiografia provoacă cancer. Dar dacă te expui la soare timp de o oră, te expui la mai multe radiații decât dacă ți-ai face un set complet de radiografiere dentară. Problema cu evitarea radiografiei este că medicii stomatologi pot omite o problemă serioasă. Ai încredere în medicul tău stomatolog și alege fără grijă tratamentele propuse de acesta.
2. Un zâmbet frumos și sănătos nu trece neobservat
Când cineva te întâlnește pentru prima dată, îți observă ochii, apoi zâmbetul, apoi părul. Cu toate acestea, oamenii investesc mult mai mult în îngrijirea părului decât în îngrijirea orală. Asigură-te că respecți măsurile elementare de îngrijire orală și că îți vizitezi medicul stomatolog de două ori pe an.
3. Respirația urât mirositoare persistentă trebuie semnalată
Medicii stomatologi, de regulă, nu semnalează o respirație urât mirositoare, decât dacă nu suntem întrebați direct de pacient. În mod normal, dacă simți că ai respirație urât mirositoare, este indicat să discuți această problemă cu medicul tău stomatolog, pentru că s-ar putea să fie un indicator al unei probleme mai grave.
4. Un zâmbet clasic, alb imaculat nu este întotdeauna posibil
Se întâmplă des să întâlnim pacienți care vor un zâmbet ca scos din reviste, cum au anumite celebrități. Ca profesioniști, trebuie să explicăm pacienților că un zâmbet ca al Angelinei Jolie nu este un scop realizabil, din cauză că nu toată lumea dispune de aceeași formă a feței care să încadreze acei dinți. Procedurile de cosmetică dentară respectă aceleași principii de estetică precum orice altceva – când mergi la coafor și vrei o anumită culoare, tratamentul este personalizat întocmai pentru tipul tău de păr și pigmentul natural, acesta neaplicându-se niciodată în mod exact altei persoane.
5. Biberoanele pot afecta dinții bebelușilor
Biberoanele și suzetele acumulează bacterii și sunt contraindicate celor mici. Dacă ai obiceiul de a folosi biberonul sau suzeta, nu le lăsa micuțului peste noapte și spală mereu gingia bebelușului cu apă și o bucățică de tifon după utilizare.
6. Guma de mestecat poate deveni o parte din rutina zilnică de igienă orală
Dacă vrei să reduci bacteria neplăcută din cavitatea bucală, o alegere potrivită este xylitol, un substituent al zahărului, care se găsește în guma de mestecat fără zahăr. Este indicat să folosești gumă de mestecat între mese, în special când nu ai posibilitatea să te speli pe dinți.
7. Atenție la piercing-uri
Dacă optezi pentru piercing-uri, în special în zone precum în limbă, în buză sau în bărbie, asigură-te că acestea sunt întâi puse într-un mediu steril și că cerceii sunt sterilizați înainte de fiecare utilizare. Acestea prezintă un risc mare de infecție, precum și eroziune și ciobire a dinților. Dacă ții la dinții tăi, evită piercing-urile în aceste zone cu de-a totul.
8. Extracțiile dentare nu sunt atât de grave pe cât se spune
Sunt numeroase idei preconcepute despre extracțiile dentare, cum că ar fi dureroase și îndelungate. Dar acestea sunt de fapt destul de simple, rapid de efectuat și nedureroase.
9. Sângerarea gingiilor indică o problemă serioasă
Dacă mâinile ți-ar sângera de la o simplă spălare, ai fugi la medic. Această regulă este valabilă și când vine vorba de gingii. Dacă nu efectuezi un periaj extrem de brutal, sângerarea gingiilor de la un simplu peraj indică începutul bolilor gingivale, despre care medicul tău stomatolog trebuie să știe îndată.
10. Orice stare anxioasă sau frică în legătură cu dentistul din trecut poate fi depășită
Medicii stomatologi știu că majoritatea pacienților au un anumit nivel de anxietate când vine vorba despre vizita la cabinet. Această frică este cauzată, în principal, de sunetele asociate instrumentelor stomatologice, experiențelor anterioare neplăcute sau de opiniile și experiențele subiective ale celorlalți cu privire la acest subiect.
Medicii Healthy Teeth empatizează cu pacienții și le înțeleg temerile, fiind gata să trateze chiar și frica de dentist pentru a-ți reda sănătatea și frumusețea zâmbetului.
Deci, ești gata pentru o vizită la stomatolog? Ia legătura cu Healthy Teeth și programează un consult pentru a înțelege mai bine cum îți poți întreține zâmbetul frumos.