Întrebări frecvente despre implanturi dentare

La Healthy Teeth, oferim o varietate de tratamente stomatologice pentru a ne asigura că zâmbetul tău e sănătos și că tu te bucuri de el în fiecare zi. Implanturile dentare reprezintă un interes pentru mulți pacienți, așa că dacă te numeri printre acești, te afli în locul potrivit.

Deși o procedură stomatologică destul de cunoscută, realizăm deseori că detaliile și implicațiile implanturilor dentare nu sunt înțelese îndeajuns de bine. Astăzi, ne alăturăm medicului nostru, Oana Maria Bărbuceanu, pentru a discuta cele mai frecvente întrebări despre această procedură.
 
 

De ce ai opta pentru implanturi dentare în loc de proteză parțială sau punte dentară?

 
Implanturile dentare sunt soluția cu aspectul cel mai natural pentru a înlocui un dinte lipsă. Acestea nu alunecă și nu se mișcă în timp ce vorbim, mâncăm sau ne spălăm pe dinți, fiind o soluție permanentă.

,,Implantul dentar este plasat în os printr-o procedura chirurgicală total nedureroasă și pe cât se poate de non-invazivă”, spune Oana. Experiența vastă în domeniul implantologiei dentare, specializările și tehnologia din dotare face ca specialiștii Healthy Teeth să poată realiza orice tratament cu implant dentar – de la cele simple, clasice și standardizate, până la cele cu grad mare de dificultate.

,,Astfel,” continuă Oana, ,,în funcție de situație și de tipul de implant dentar, acesta va fi lăsat sub gingie pentru a se ostrointegra timp de câteva luni și va fi acoperit imediat cu o coroană, provizorie însă estetică.”

Rezultatul final este o restaurare completă a dintelui, care arată și se comportă ca un dinte natural, și care, cu îngrijire adecvată, rezistă o viață.

 

Sunt implanturile dentare o procedură dureroasă?

 
,,Răspunsul scurt este nu,” afirmă Oana. ,,Cu toate că implanturile dentare presupun intervenție chirurgicală, procedura nu provoacă durere. Ca în toate cabinetele de specialitate, la Healthy Teeth folosim anestezice pentru a amorți zona și pentru a preveni senzații de durere și disconfort.”

 

Care este perioada de recuperare după un implant dentar?

 
Dacă ai mai avut parte de o procedură de extracție dentară, cum ar fi extracția molarului de minte, procesul de recuperare după un implant dentar îți va fi cunoscut. Este posibil să simți un disconfort ușor sau o lezare a zonei supusă procedurii chirurgicale. Nu este exclusă nici sângerarea ușoară a zonei, dar acestea sunt efecte care dispar în câteva zile.

,,După ce efectele procedurii chirurgicale se stabilizează,” indică Oana, ,,se trece printr-o perioadă de recuperare, care poate dura câteva luni, și abia apoi se fixează implantul permanent. Acest proces se datorează osointegrării, care este procesul prin care implantul se fixează permanent în jurul gingiei și în maxilar.”

Până la adăugarea coroanei permanente, se poartă o coroană provizorie pentru a proteja implantul și pentru a-ți permite să mănânci și să mesteci în mod obișnuit. Ulterior fixării coroanei permanente, vei avea un implant dentar complet funcțional.

 

Pentru cine sunt implanturile dentare?

 
,,Când vine vorba de implanturi dentare, sănătatea generală a pacientului și posibilitatea sa de a suporta procedura chirurgicală, ambele fiind subiecte principale care se discută la un consult inițial cu medicul stomatolog, sunt singurele cerințe pentru a stabili dacă implantul dentar este o procedură potrivită pentru pacient,” explică Oana. ,,În rest, nu există restricții, spre exemplu, cu privire la vârstă.”

 

Care este metoda adecvată de îngrijire a implanturilor dentare?

 
,,Îngrijirea implanturile dentare se face exact ca îngrijirea dinților naturali, efectuând un periaj corect de două ori pe zi și folosind ața dentară. De fapt, este recomandată folosirea unei ațe dentare special concepută pentru utilizare cu implanturi,” afirmă Oana.

Bineînțeles, o rutină orală sănătoasă presupune și vizita la medicul stomatolog de două ori pe an, pentru a te asigura că implantul își păstrează proprietățile.
 
 
Ți-am răspuns la întrebările despre implanturi dentare? Dacă în continuare ai nelămuriri, ia legătura cu noi pentru o programare și vom discuta în cele mai mici detalii despre cum te poți bucura de un zâmbet frumos și sănătos cu ajutorul implanturilor dentare.