Aparate dentare transparente – o alegere mai subtila pentru un zambet mai frumos

Cand aflam ca trebuie sa purtam aparat dentar din motive de sanatate sau alegem sa o facem pentru un zambet mai frumos, una dintre griji este cum vom arata. Aparatul dentar transparent este una dintre cele mai eficiente variante de a corecta zambetul si de a te bucura de el mai mult timp, in special daca esti o persoana pentru care imaginea este importanta.

Aparatele dentare permanente metalice au acum o gramada de alternative, precum placute colorate sau transparente si sarme transparente. Acestea sunt mai putin vizibile decat aparatele metalice permanente.

Ce sunt aparatele dentare ceramice transparente?

Acestea au fost initial facute din safir monocristalin, dar acum, majoritatea aparatelor dentare ceramice sunt confectionate din compozit ceramic. Acestea se integreaza in culoarea zambetului purtatorului, indiferent de culoarea naturala a dintilor, fiind astfel mai putin vizibil si in fotografii.

Acesta este si cel mai mare avantaj al aparatului si motivul pentru care este tipul de aparat ortodontic cel mai preferat de tineri si de adolescenti. Are functie de aliniere a dintilor la fel ca cea a apatului traditional metalic, fiind astfel o optiune viabila pentru tratament ortodontic.

Pentru cine sunt aceste aparate dentare?

Cu toate ca aparatul dentar ceramic este potrivit pentru marea majoritatea a pacientilor, nu este o alegere potrivita in cazuri de malformatii grave. Medicul ortodont este in cea mai buna masura sa iti recomande un tratament ortodontic potrivit pentru conditia ta si pentru scopul propus. Te poate sfatui daca purtarea unui aparat ceramic transparent este mai indelungata decat purtarea aparatului dentar metalic, pentru a ajunge la zambetul mult dorit.

Costul aparatului dentar ceramic poate fi usor mai ridicat decat cel al aparatului dentar metalic. Vorbeste cu medicul tau ortodont si impreuna, veti gasi solutia care sa se incadreze in bugetul tau si care sa te ajute sa iti atingi scopul propus.

Scurta definitie a ortodontiei

Ortodontia este o disciplina specializata a stomatologiei care se concentreaza pe alinierea dintilor si a maxilarului pentru a imbunatati zambetul si sanatatea orala a pacientilor. Dintii strambi care nu traiesc armonios impreuna ingreuneaza ingrijirea orala, fiind mai greu de periat si intretinut si sunt expusi la riscul de formare a cariilor si boli gingivale.

Afla mai multe despre optiunile pentru un zambet mai frumos si sanatos potrivite tie. Ia legatura cu Healthy Teeth si urmareste-ne pe Facebook pentru mai multe noutati din domeniu si ofertele speciale pe care le pregatim pentru tine in fiecare luna.

Ti-a placut articolul nostru?

Ne place ca ne citesti articolele, dar stii ce ne-ar mai placea? Sa te cunoastem mai bine si sa ne cunosti si tu pe noi. Urmareste-ne pe Facebook si pe Instagram si descopera micile secrete ale cabinetului nostru, unde zambetul tau este prioritatea noastra.

Ti-a placut articolul nostru?

Ne place ca ne citesti articolele, dar stii ce ne-ar mai placea? Sa te cunoastem mai bine si sa ne cunosti si tu pe noi. Urmareste-ne pe Facebook si pe Instagram si descopera micile secrete ale cabinetului nostru, unde zambetul tau este prioritatea noastra.