2021: Cum poți obține un zâmbet mai frumos și mai sănătos

Luna ianuarie a sosit, iar odată cu aceasta, și rezoluțiile pentru un An nou mai bun, mai sănătos și cu mai multe împliniri. Dacă te numeri printre cei care își propun, an de an, să aducă schimbări radicale stilului lor de viață, probabil nu vei fi surprins să afli că în 80% din aceste schimbări nu se materializează.

La Healthy Teeth, credem că orice dorință de schimbare trebuie să fie însoțită de un plan simplu, realizabil și aplicat într-un mod consecvent. Dacă printre rezoluțiile tale se numără și un zâmbet mai frumos și mai sănătos, iată care sunt pașii de care trebui să ții cont când vine vorba de planul tău:
 
 

6 strategii pentru a obține rezultatele mult dorite

 

1. Periajul corect și folosirea aței dentare

 
Conform GSK, peste 45% dintre români au declarat că îşi periază dinţii mai puţin de 2 ori pe zi. Nu este deloc surprinzător faptul că România are cea mai mică cheltuială pe cap de locuitor pentru sănătatea orală în Uniunea Europeană. Un obicei oral sănătos se poate învăța oricând și poate avea efecte pozitive asupra întregii tale sănătăți.

Ia în considerare următorii pași:
• Efectuează un periaj corect de cel puțin două ori pe zi, folosind o perie bună și o pastă de dinți pe bază de fluor
• Folosește ața dentară o dată pe zi pentru îndepărtarea particulelor de mâncare acumulate în zone greu accesibile
• Înlocuiește periuța de dinți o dată la 3 sau 4 luni, sau când firele încep să se uzeze
 

2. Obiceiuri alimentare sănătoase

 
O nutriție necorespunzătoare poate avea impact asupra întregului sistem imunitar, care crește și sensibilitatea la dezvoltarea problemelor dentare, precum parodontoza. De asemenea, alimentele și băuturile dulci afectează sănătatea dinților.

Ia în considerare următorii pași:
• Introdu cât mai multe alimente sănătoase în regimul tău, precum fructe și legume bogate în fibre, lactate și leguminoase
• Elimină dulciurile din alimentație
• Optează pentru gumă de mestecat fără zahăr, și anume Xylitol, care are efecte dovedite asupra neutralizării acizilor și contribuie la reducerea acumulării de bacterii și a plăcii care cauzează carii
 

3. Cosmetică dentară

 
Sunt multe tehnici care pot îmbunătăți aspectul dinților tăi și îți pot spori încrederea în tine. Printre acestea, este albirea dentară. Aceasta elimină petele profunde, precum și cele de la suprafața dinților, oferind un zâmbet strălucitor și natural.

Ia în considerare următoarele variante:
• Produse de albire dentară de la farmacie sau din cabinetul stomatologic o dată pe lună
• Procedură de albire dentară profesională la medicul stomatolog o dată pe an
 

4. Renunță la fumat

 
Încetează consumul de țigări și alte produse pe bază de tutun pentru a-ți îmbunutăți sănătatea întregului organism și reducerea riscului unor noi leziuni și tumori maligne. Dintre rezoluții, aceasta poate părea chiar dificilă, însă aduce cu ea foarte multe lucruri bune.
 

5. Ia în considerare proceduri de restaurare dentară

 
Modul ideal de a-ți întreține zâmbetul frumos este de a satisface nevoile dentare pe cât de curând posibil. Dacă necesiți proceduri precum plombe, implanuri dentare sau coroane, Noul An este ocazia perfectă de a le prioritiza pentru sănătate orală optimă.
 

6. Programează-ți vizitele la medicul stomatolog (și marchează-le în calendar)

 
Vizitele la medicul stomatolog se fac în funcție de recomandărilor sale, în condițiile în care urmezi un tratament. De altfel, vizitele la medicul stomatolog trebuie să se facă o dată la 6 luni, când se face un control de rutină și igienizarea profesională. La acest control, medicul depistează probleme potențiale și să recomande măsuri de a adresa aceste probleme.

Adoptă aceste rezoluții pentru a obține o sănătate orală optimă, și nu numai. Un zâmbet mai alb și mai sănătos este unul dintre cele mai bune obiective pe care le poți avea de An Nou.
 
 
Ai nevoie de sfaturi cu privire la sănătatea ta orală? Ia legătura cu noi pentru o consultație și află mai multe despre obiceiurile orale sănătoase.